Fotoshoot locatie kiezen

Tijdens een fotoshoot op locatie worden er foto’s gemaakt van mensen in verschillende samenstellingen.

Locatiekeuze is erg belangrijk voor de sfeer en als de locatie goed is zal dit mooie beelden opleveren.

Een goede fotograaf weet hoe hij mensen kan portretteren in een omgeving. Hij zoekt hierbij naar de perfecte balans van mens, omgeving en licht.

Ideale locatie voor een fotoshoot

Een ideale locatie voor een fotoshoot is méér dan alleen een locatie waar je in het weekend goed kunt wandelen.

Als fotograaf kijk ik ook naar andere dingen, zoals: toegankelijkheid, variatie in achtergronden, kwaliteit van het licht en kleur en textuur van de achtergrond(en).

Elke locatie heeft iets speciaals…maar locaties die ik mijn klanten adviseer hebben allemaal een goede balans van factoren die een fotoshoot laten slagen.  Diverse soorten locaties zijn mogelijk:

Fotoshoot in de Natuur

Een natuurlijke locatie wordt vaak gekozen door mensen die houden van (wandelen in) de natuur.

Een goede fotoshoot locatie in de natuur is gevarieerd. Een afwisseling van open stukken, karaktervolle bomen, gelaagdheid, verschillende groentinten en soms ook water. Ook moet er plaats zijn om te zitten.

Vaak moet er eerst een stukje gewandeld worden voordat de foto’s kunnen worden gemaakt. Dit is tevens een goed moment om kennis te maken met mij als fotograaf. Een fotoshoot in de natuur levert foto’s op die iedereen kan waarderen, met name ouders en grootouders.

Industriele fotoshoot

Hou je van stoer, ongebruikelijk en van gave kleuren en texturen als achtergrond? Dan is een industriële fotoshoot locatie wel iets voor jou. Lekker modern en dus zeker niet standaard.

Denk aan verweerde zeecontainers, oud beton, staal en graffiti…en je kunt je voorstellen dat een industriële fotolocatie goed past bij kinderen (die kunnen lopen) en gezinnen.

Een fotoshoot locatie in een industriële setting levert mooie foto’s op met veel variatie. Ook is een dergelijke locatie bijna niet gevoelig voor “slecht” weer. Sterker nog, een fikse regenbui voorafgaand aan een fotoshoot kan mooie foto’s opleveren!

Herkenbare fotoshoot locatie

Herkenbare fotoshoot locaties zijn plekken of gebieden die in verbinding staan met kostbare herinneringen.

Voorbeeld: een gezin of familie zoekt een fotoshoot voor het 40-jarig jubileum van hun ouders. Deze hebben jarenlang op een schip gevaren (binnenvaart) en in dit geval zou een fotoshoot bij de Waal als achtergrond een mooie symbolische en herkenbare locatie zijn.

Dit is eventueel te combineren met een foto met de Waalbrug of Nijmegen als achtergrond, een brug die bij veel Nijmegenaren doet denken aan de stad en thuis.